HTML

T.M. úr blogja

T. M. úr leírja mit gondol. Néha. Kiéli ritka exhibicionista löketeit. Politika? Közélet? Vélemény? Depresszió? Mondom, ritka. Mármint a vélemény. Meg a többi.

Friss topikok

Linkblog

– Sün! – Hö?

2009.06.10. 23:18 teemur

EP választások 2009, vizualizáció

Címkék: mszp fidesz térkép mdf választások grafika jobbik 2009 európai parlament fölény ep ep választások vizualizáció ep választások 2009 elsöprő fölény elsöprő

Egyből a választás után eszembe jutott, hogy meg kéne fogni a választás eredményét... valahogy ... megfoghatóan! Csak most jutottam elidáig.

Hölgyeim és uraim, tekintsék meg alább az EP választási eredményeit, Magyarország térképen, vizualizálva.

Választási eredmények RGB szintetizációban: R=MSZP, G=Fidesz, B=Jobbik

Őőőőő...

Hú... ez csupa zöld. Akkor most az MDF nyert? – Válasz a törés után!

Nem egészen, a Fidesz. A háromszög színei a jelmagyarázat, a három legnagyobb párt szavazati eloszlását mutatja be. Az egyéb pártok a világosság tengelyén a negatív irányba mutatnak, azaz sötétek. Tudom, a Fidesz zöldként a Jobbik meg kékként egy kicsit zavaró, de hát ez volt az első próbálkozás. De látjátok?

Na, ez az! Én sem látom! – Nem volt igazán alkalmas, ezért lássuk a második próbálkozást:

Választási eredmények, pártszínek szerint (Fidesz=narancs, MSZP=vörös, Jobbik=fekete (az index választása), MDF=zöld

A pártszínek használata (a Jobbik „feketé pontját” nem én adtam, az Index választását tükrözi) sem fest jobban.

Nem igaz. Megpróbáltam. Nem eddig nem ment. Kérem, a Fidesz elsöprő győzelme ellehetetleníti – nem, nem a kis pártokat –, hanem az értelmes vizualizációt. A maga 2. helyezetre rávert 40%-ával úgy dominálja a színt, hogy a többi nem érvényesülhet. Nincs kifejezőereje a térképnek. Illetve van. Ez az ország bebarnult. A barnaságot egyébként nem a fidesz okozza, még csak nem is Jobbik, hanem az MDF. Természetesen tisztán az additív színelmélet értelmében. Hát igen, világnézeti kérdésben, úgy tűnik, a Fidesz valójában dominálja az országot, legalább is a politikában aktívan részt vevő tömeget, hisz többen rámutattak, hogy sokan nem szavaztak.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://teemur.blog.hu/api/trackback/id/tr81177876

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása